Saisi verzorgt op aanvraag lezingen over beelddenken en de Davis®-methode. Er zijn diverse lezingen mogelijk:

Afbeelding van een olifant met "rare" poten. Deze dia wordt in de lezing over de Davis-methode gebruikt om des-oriëntatie uit te leggen.
Dia uit de algemene lezing over de Davis-methode

De Davis-methode algemeen

De lezing bevat een algemene uitleg over de Davis-methode met een globale uitleg over de verschillende programma’s.
Deze lezing is op verschillende muziekscholen gegeven, met een toevoeging over “dyslexie voor notenschrift”.

De Davis-methode en dyslexie

Deze lezing gaat over het Davis-dyslexie-programma van de Davis-methode. Zij begint met een korte algemene uitleg over de Davis-methode. Daarna gaat het over de redenen waarom iemand dyslexie ontwikkelt, waarna een uitleg over het dyslexie-programma volgt.

De Davis-methode en ADD/ADHD

Deze lezing gaat over het Davis-ADD/ADHD-programma van de Davis-methode. Zij begint met een korte algemene uitleg over de Davis-methode. Daarna gaat het over de redenen waarom iemand ADD of ADHD ontwikkelt, waarna een uitleg over het ADD/ADHD-programma volgt.

De Davis-methode en dyscalculie

Deze lezing gaat over het Davis-dyscalculie-programma van de Davis-methode. Zij begint met een korte algemene uitleg over de Davis-methode. Daarna gaat het over de redenen waarom iemand dyscalculie ontwikkelt, waarna een uitleg over het dyscalculie-programma volgt.

Afbeelding van een adelaar. De adelaar wordt in de lezing beelddenken en autisme gebruikt om te laten zien hoe je je zou kunnen voelen.
Dia uit de lezing over beelddenken en autisme

Beelddenken en autisme

Centraal in deze lezing staat de vraag: “Wat is de relatie tussen beelddenken en autisme?” De lezing geeft veel herkenbaarheid voor mensen met autisme.
Deze lezing is verzorgd voor verschillende AIC’s (Autisme Informatie Punt).


afbeelding van Pinocchio. Deze dia wordt gebruikt in de lezing over het autisme-programma om het ontstaan van het programma uit te leggen.
Dia uit de lezing over het autisme-programma

De Davis-methode en autisme

Deze lezing is een vervolg op de lezing over Beelddenken en autisme. De lezing kan ook afzonderlijk gegeven worden. Centraal staat de “Davis-visie” op autisme, die anders is dan sommige andere visies. Daarnaast komt het programma voor autisme globaal aan bod.
Deze lezing is verzorgd voor verschillende AIC’s (Autisme Informatie Punt).

Wil je meer weten over deze lezingen, neem dan contact op met Inge Meijer.

Terug naar boven…