De Davis®-methode is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaan Ron Davis. Hij is in 1942 geboren. Als kind kreeg hij de diagnose autisme. Tot zijn 9e had hij geen contact met de wereld om hem heen. Langzaamaan kwam daar verandering in. Op zijn 17e leerde hij met logopedie coherent spreken, maar hij kon niet lezen. Pas op zijn 38e, in 1981 ontdekte hij hoe het voor hem wèl mogelijk werd om te lezen. Hij bleek in staat om zijn brein te beïnvloeden waardoor hij anders (correct) ging waarnemen. Dus daadwerkelijk kon zien wat er stond als hij aan het lezen was. Dit vond hij zo’n wonderlijke ontdekking dat hij dit met de wereld wilde gaan delen. Hij had een diepe innerlijke drang om mensen zoals hij zelf te helpen met zijn ontdekking.

Ron Davis, de grondlegger en naamgever van de Davis-methode.

Hij ging met verschillende Amerikaanse wetenschappers werken om te ontdekken wat hij precies in zijn hoofd deed, waardoor hij kon lezen. Dit werd systematisch in een methode uitgewerkt. Eerst voor dyslexie en niet veel later voor dyscalculie en AD(H)D. In 2008 heeft hij de basis voor het autisme-programma gelegd. Hierdoor zijn wij als Davis-counselors nu in staat om andere mensen met vergelijkbare problematiek te begeleiden. En zo komt Ron Davis’ droom steeds verder uit. 

De Davis-methode wordt inmiddels verspreid over heel de wereld, in meer dan 40 landen aangeboden.

Hieronder kun je kijken naar een filmpje van Ron Davis zelf. Hij vertelt over zijn autistische ervaring en zijn reis door het leven. In het begin een mooie uitspraak van hem:

“Toen ik geboren werd, was de kans dat je autisme kon krijgen
1 : 660.000. Moet je nagaan hoeveel geluk ik had…”

Het filmpje is het Engels. Voor een Nederlandse ondertiteling, kun je hier een korte instructie downloaden.

Wil je meer weten over de methode, klik dan hier.

Terug naar boven…