Onderdelen

Het programma voor als je uit balans bent, bestaat uit 3 onderdelen:

  • het aanleren van de basistechnieken van de Davis®-methode: oriëntatie, energiemeter en ontspanning. Lees meer over deze basistechnieken,
  • identiteitsontwikkeling,
  • het toepassen van de opgedane kennis in situaties waar je vaak in vast loopt.

Tijdsbesteding

Het programma duurt gemiddeld 9 maanden, met wekelijkse sessies van ongeveer 2 uur.

Als je door je beelddenken ook dyslexie, dyscalculie of AD(H)D hebt, kun je ook de Davis-programma volgen. Dan maken we een combinatie van de verschillende programma’s.

Dit programma is geschikt voor (jong-)volwassenen. 

Dit klei-mannetje die een rood hart vast houdt en een duim omhoog houdt, staat symbool voor het uit-balans-programma van de Davis-methode.

Inhoud

Identiteitsontwikkeling:

Identiteitsontwikkeling is een proces dat bij ieder mens plaats vindt. Heel jonge kinderen ontwikkelen al een eigen willetje, het begin van een eigen identiteit. Ron Davis heeft ontdekt dat je je identiteit ontwikkelt met een 30-tal concepten. Dit zijn concepten als verandering, oorzaak-gevolg, waarneming, ervaring, emotie en tot slot verantwoordelijkheid. Als je door je beelddenken niet in goed contact staat met je omgeving of jezelf, mis je een aantal van die concepten. Al deze concepten worden je aangeboden op een manier die bij je past. Het programma is afgeleid van het autisme-programma

Elk concept bespreken we samen. We gaan samen op zoek naar voorbeelden. Je gaat het concept op zoveel mogelijk manieren ontdekken. Door rond te kijken, door gebeurtenissen te ondergaan of door zelf iets te doen. Je traint hiermee je beide breinen om goed met dit concept te werken. Hierdoor wordt je “ik-gevoel” steeds sterker en daarmee je identiteit. Door deze manier van werken leert je brein ook zich te ontspannen. Klachten van burn-out en overprikkeling verminderen en je komt dichter bij jezelf. Je vindt jezelf als het ware opnieuw uit. 

Het toepassen van de opgedane kennis in situaties waar je vaak in vast loopt:

Door het gemis van bepaalde concepten kan het zijn dat je vaak tegen dezelfde problemen aan loopt. Bijvoorbeeld jezelf helemaal kwijt raakt in een relatie. Je niet goed voor jezelf op kunt komen. Je geen structuur in je leven kunt aanbrengen. 

Tijdens het programma ontdek je aan welke concepten dit ligt. We besteden dan extra aandacht aan deze concepten, zodat de problemen kunnen verminderen. Je krijgt een veel beter inzicht in je functioneren en je krijgt handvatten om je functioneren te verbeteren. 

Lees hier hoe Ilona het uit-balans-programma ervaren heeft.
Lees hier hoe Kirmie het uit-balans-programma ervaren heeft.

Terug naar boven…